Cursul "Managerul in Armura" - 6 luni de implementare


22 Dec 2011

Primele  sase luni din  cursul  deschis MANAGERUL IN ARMURA , au reunit 440 de manageri de IMM din Bucuresti, Iasi , Brasov, Sibiu, Arad, Timisoara. Firmele din care vin managerii  sunt din domenii variate: IT, marketing, advertising, constructii, transport, servicii auto, consultanta, recrutare, training, productie, paza si securitate, farmacii, medical ,logistica, instalatii etc.  

Au fost peste 300 de idei implementate din curs la locul de munca si in viata personala  de catre managerii inscrisi, idei ce au condus la  beneficii  de peste 200,000 eur in firmele unde activeaza managerii.
Program dedicat celor care conduc oameni, ce se deruleaza pe 12 luni, MANAGERUL IN ARMURA , a demarat in august 2011 sub proiectul cu finantare europeana ‘’Dezvoltarea spiritului antreprenorial si cresterea competitivitatii economice’’ID POSDRU/92/ 3.1/S/61820.

In august 2011 primii 40 de manageri din IMM au inceput cursul la Bucuresti. Subiectele lunii , ‘’CUM SA TRATEZI GRESELILE LA LOCUL DE MUNCA ‘’   si ‘’ABILITATI PERSONALE DE COMUNICARE’’ , au tratat 2 aspecte  grele si provocatoare  in activitatea unui manager : concentrarea asupra corectarii greselii si nu asupra vinovatiei angajatilor si comunicarea eficienta –aspect esential pentru manageri.

In septembrie  cursul a demarat la Iasi cu o grupa de 50 manageri, in Brasov cu 19 manageri , iar  in Bucuresti s-au alaturat proiectului 73 de manageri . ‘’SECRETUL LEADERSHIP-ULUI ‘’   si ‘’CUM SA ITI VEZI COMPANIA PRIN OCHII CLIENTILOR’’ au fost subiectele lunii septembrie. Am explorat stilurile de personalitate , formula de dezvoltare personala, am retinut  indemnul lui Jim Cathcart ‘’Cand tu faci regulile jocului, tu poti muta poarta’’, am explorat diverse strategii de a retine si castiga clientii.  

In luna octombrie cursul a demarat si in Timisoara cu 40 de manageri , si noi cursanti s-au alaturat in : Bucuresti - 44 manageri, Sibiu - 72 manageri, Brasov -16 manageri.

Au aparut deja primele idei implementate din sesiunile august –septembrie:  ‘’identificarea petelor de cafea in firma si crearea de noi proceduri va conduce la beneficii financiare de peste 25,000 eur’’ B.Preda

‘’am ales sa nu mai caut vinovatul , sa ma concentrez pe greseala si modul in care ea sa nu se mai repete, va aduce beneficii de peste 10,000 euro’G. Tomescu

‘’Folosirea stilului comportamental al CTC-istilor, valoficarea punctelor forte ale acestora. Reducerea numarului de produse response va aduce beneficii de min 1000 eur.’’ R.Nita


Subiectele lunii octombrie au adus pentru participanti teme cu impact direct in activitatea unui manager . In subiectul ‘’ CONSTRUIREA TEMELIEI SUCCESULUI PERSONAL’’ am vazut  cum sa ajutam angajatii sa isi construiasca succesul personal,  pornind de la pietrele de temelie : onestitate- caracter-integritate-credinta-incredere-dragoste-loialitate, am retinut valoarea echilibrului in viata personala , tratarea esecului si mai ales am retinut indemnul lui Ralph Waldo Emerson ‘’Iscusinta fara onoare, nu are nici o valoare’’.

Al 2lea subiect din octombrie, ‘’LEADERSHIP CREATOR  SAU GANDIREA IN AFARA TIPARELOR‘’ am identificat  factorii care ucid leadership-ul, barierele creativitatii, am retinut ce inseamna si ce nu inseamna leadership.Grace Hopper, prima femeie amiral din Marina S.U.A. spunea “Manageriezi lucruri, dar conduci oameni.”

Noi idei implementate din curs la locul de munca al managerilor  au aparut in urma subiectelor din  luna octombrie:’’ Sistemul de colectare a solicitarilor clientilor interni va duce la imbunatatirea performantelor colegilor din departamentul comenrcial si nu numai. Beneficiile vor trece de 25,000 eur’’ C.Paiu

‘’Am initiat un plan in 5 pasi numit’’interviu in 5 pasi’’ pentru recrutarea personalului cu intrebari care sa vizeze temeliile succesului : caracter,onestitate, loialitate, incredere. Estimam beneficii de pana la 5000 eur ’’A.Militaru

‘’In nenumarate randuri nu am primit documentele necesare finalizarii  proiectelor, rezultand  intarzieri in predarea acestora. Pornind de la subiectul din octombrie al lui  Harvey Mackey’’ un obiectiv este un vis un   termen limita’’ am stabiliy termene foarte stricte de predare si reanuntarea acestora. Beneficii estimate de pana la 5000 eur’’ O.Butnariu

In noiembrie la  Arad a inceput o grupa de 24 manageri , iar in celelalte orase s-au alaturat noi particpanti:  Sibiu-10 manageri, Bucuresti - 37 manageri, Brasov -16 manageri. Cele doua Subiecte din noiembrie ‘’MANAGEMENTUL PERSONALITATILOR DIVERSE’’ si ‘’CUM VA MANAGERIATI STILUL DE VIATA’’ au adus in atentie noi aspecte importante in activitatea managerilor: managementul tipurilor de personalitate pe care le intalnim in echipa: cinicul, analiticul, negativistul, instigantul, etc, am inteles ca succesul angajatilor incepe cu stima de sine, cum gestionam ca lideri presiunea la locul de munca.

Idei implementate din luna noiembrie:’’ identificarea factorilor motivatori pentru managerii din echipa mea va conduce la o crestere a succesului organizatiei si a beneficiilor cu peste 10,000eur’’ A.Toltis

‘’sedinta de vanzari saptamanala incepe cu oferirea de feedback si solutii fiecarui membru din echipa. Beneficiile estimate de pana la 10,000 eur’’N.Cireasa

‘’pastrarea copilului meu in ‘’afara cutiei’’ acceptarea viziunii si a raspunsurilor lui asupra anumitor aspecte fara a-mi impune punctual de vedere. Beneficii- inestimabile!’’A.Dragu

Luna decembrie a programului   a avut ca subiecte: ‘’MOTIVAND  PERFORMANTA DE VARF’’ si ‘’ CUM SA ITI FOLOSESTI IQ-UL PENTRU ATI IMBUNATATI EQ-UL’’. Cum obtinem performanta de varf a angajatilor, crearea mediului motivant, legatura  intre inteligenta emotionala si succesul personal, cum te angajeaza IQ-ul si te promoveaza EQ-ul , sunt cateva din aspectele subiectelor tratate in luna decembrie.

Cele  mai bune idei implementate in companii de catre managerii participanti in programul de training MANAGERUL IN ARMURA vor fi premiate in cadrul proiectului cu o vizita la Liverpool, pe baza unui proiect prezentat in fata unei comisii din care vor fac parte antreprenori de succes.

Programul cursurilor pana la luna februarie este deja pe site-ul proiectului www.manager-antreprenor.ro  si  pe platforma online a proiectului la care au acces doar cursantii inscrisi.

In urmatoarele luni ne propunem sa inscriem noi particpanti, deja in luna ianuarie 2012 vor incepe la Bucuresti 40 persoane si Incepand cu luna februarie 2012 programul va incepe in orasele Ploiesti, Pitesti, Calarasi.
Vizitatori: 67143
MASS MEDIA

Acest kit vi-l dedicam dvs, jurnalistilor si celorlalti reprezentanti mass media, parteneriii nostri in comunicarea cu publicul larg.


DOCUMENTE

In aceasta sectiune veti gasi documentele necesare inscrierii la cursuri.